torsdag 21. januar 2010

Mår

Etter å ha sett på hva de store naturfotogutta har levert av mårbilder fra skjulet til Mr Sylte sist sommer og høst, tenkte jeg at her får man ta seg sammen og bevege seg ut i skogen på mårjakt! -Det kan da ikke være så vanskelig? Jeg satte meg ned ved en stubbe i skogen, kasta litt honning rundt meg, og plystra mårsangen til Terje Sylte. Etter fem minutter tusla det i buskene bak meg og der satt skapningen! Ja ja, -så vanskelig var det... :)Ingressen er selvfølgelig ikke tilfelle:) -En ettermiddag på seinsommeren ringte en kompis (Trond Ovesen, samme mann som fant jerpa som er omtalt her på bloggen tidliger). Han var litt stressa i stemmen og spurte om jeg var langt unna? -Du skjønner jeg sitter under ei gran her i skogen og rett over meg er det en mår! -Jeg har bare mobilkamera med meg.....

Jeg kasta meg i bilen kjørte. 30 - 40 svette minutter senere var jeg framme ved treet og fikk se mårungen som nyskjerrig kikka ned på oss. Jammen satt den der ennå!! Jeg knipsa noen bilder og gleda meg over mitt første ordentlige møte med en vill mår.


Fotoforholdene var vel ikke riktig optimale med tett granskog og litt for mye "nedenfra-og-opp-perspektiv", men en artig opplevelse! Igjen; -Det handler om å komme seg ut og være ute!! -Trond er mye ute:) -Heldigvis...

4 kommentarer:

 1. Morsom historie dette, og ekstra gøy når du sendte disse bildene dagen etter at jeg kom fra Sylte-skjulet...

  SvarSlett
 2. Stemmer det! Du var der da jeg tok disse bildene, men resultatet ditt ligger noen ligaer over dette...:)

  Så du på bildene av Fjelljoen?

  Bjørn O

  SvarSlett
 3. Artig historie dette Bjørn .Hadde det bare vært så enkelt som å slenge ut litt honning å plystre hadde det vært mye mårbilder.Men du får komme ned til meg å plystre nå. Hjelper ikke samme hvor mye jeg plystrer. Har lykkes 1av14 ganger på mår i snø.

  Terje

  SvarSlett
 4. Hei Terje!
  -Jeg vet du har jobba som en helt for å få mårfamilien din trygg på foringsplassen din! -Det er bare å ta av seg hatten for den prestasjonen!

  Det som var litt artig med denne situasjonen jeg kom opp i, var at Kjartan var nede hos deg den dagen jeg fikk disse bildene. Jeg sendte han en mail og terga han litt med at "man trenger da ikke reise land og strand for å ta bilder av mår..."

  Egentlig er det litt greit at det er mer jobb med å få mår-på-snø-bildene. Når du først får dem(for det tror jeg du klarer), vil de være ganske eksklusive. Jeg tviler på at så mange andre setter seg 14 dager i skjulet?

  Bjørn O

  SvarSlett