torsdag 28. januar 2010

Konge kongeørn

Første gangen jeg satt i et "ørneskjul" var seinhøsten 2008. Jeg gleda meg som en unge og var veldig spent... Lenge før natta slapp taket var vi kommet til skjulet. Utstyret måtte rigges og alt være klart til lyset og forhåpentligvis ørna dukka opp.Jeg husker vi satt å småprata og venta. Med et stille sus kom den første ørna. Sulten og hissig holdt den vakt over reven og jaget både kråker og nøtteskriker.

Når ørna "foldet" seg utover bytte var det et tydelig tegn på trusler fra lufta. Det var flere som ønsket tilgang til reven. Utover formiddagen fikk vi se flere slosskamper mellom ungørnene.Ei ungørn satte seg til å spise på en orfugel. Etter ei stund flaksa den bort i ei tørrfuru og gapte og strakk hals... Mulig den hadde satt et bein i halsen?

Jeg håper jeg en gang får oppleve slike situasjoner igjen!

3 kommentarer:

 1. Ja, men skal du ta slike bilder må du være ute, Bjørn Oddvar. Det nytter ikke å vaske bil og lage bad til kona da. Vi har enny sjanse på lørdag :-)

  Minneverdig dag dette ja. Alle fikk gode, men forskjellige bilder og dine sitter som et skudd. Heldigvis er det ikke slik hver gang. Det hadde blitt kjedelig. Tipper vi får opplve noe slikt når vi har vært ute 100 ganger til så det er bare å stå på.

  SvarSlett
 2. Hei du! -Ute ja... Nå blir det nok noen dager fotopause... Har noen timer på loftet før det er ferdig. Nå har jeg jo farta litt de siste månedene så det skulle vel bare mangle om jeg ikke tok et tak hjemme også:)

  Si i fra når du kommer til Steinkjer igjen, og sett av noen timer mens det ennå er litt lys. -Jeg skal vise deg noe artig i elva...

  Bjørn O

  SvarSlett
 3. Utrolig høy kvalitet over det du viser fram her.Synes spesielt at de tre nederste bildene var fantastisk flotte.Det må være en stor opplevelse å være så tett innpå disse majestetiske skapningene.

  SvarSlett