søndag 10. januar 2010

Drever i djupsnø...

Dreveren Mia er en utrolig fin turkammerat. Ho har fulgt, eller rettere sagt; jeg har fulgt henne på jakt i hele høst. Etter hvert har hun vist en helt fantastisk iver i tjenesten og instinktene trer sterkere fram for hver tur hun er ute.

Tidligere denne uka tenkte jeg det var på tide å ta med Mia på en liten tur ut i skogen igjen. Noen særlig sjanse til los var det nok ikke, og uansett var det for mye snø til korte dreverbein...
Mia er snart to år og full av energi. Jeg slipper henne altid når vi er ute på slike turer, og denne gangen som ellers, søker hun etter ferske spor. Jeg var sikker på at slike mengder med puddersnø skulle holde henne passelig i sjakk, men pågangsmotet og instinktene til disse dyrene er beundringsverdige...
Uansett pågangsmot og instinkt; -Det blir som regel nok til slutt. Jeg vet ikke hvor mange kilometer hun tilbakelegger denne dagen, men god kondisjonstrening var det ihvertfall. Etter tre timer kommer hun tuslende i sporet mitt og gir på en litt komisk måte uttrykk for å være ferdig med snø for ei stund.
Tolmodig poserer hun på et par bilder for meg og ellers venter hun pent for hver gang jeg setter opp stativ og kamera.7 kommentarer:

 1. Heihei Bjørn Oddvar!

  Det var kjekt å se at du også har funnet veien til bloggverdenen! Kjekt å kunne se resultatene fra alle fototurene her.

  Hehe fikk meg en god latter, stakkars hund, er jo nesten helt forsvunnet i dypsnøen. Men som du skriver, disse hundene har en enorm jaktlyst. Litt puddersnø bryr de seg lite om.

  Det er en god stund siden sist nå! Tror bare vi har treffest en gang siden før sommeren. Og det var hærfuglen i starten av september.

  Skulle du ha lyst til å ta en foto eller jakttur, så er det bare å ta kontakt:) Jeg sitter nå her på hybelen i Steinkjer, og har som vanlig en tøyelig timeplan på studiet:P

  PS: Så filmklipp av jerpa med kyllingene på ut i naturen!! :)

  Knut Børge

  SvarSlett
 2. Morsome bilder av hunden! Likte bilde nummer to veldig godt.

  Bildene preges av et cyan-stikk som jeg ikke liker, greit med litt kald båfarge på slike vinterdager, men prøv selv å reduser på cyan og se hva du synes.

  SvarSlett
 3. Hei!
  Takk for sist KBS! Ja høsten den gikk og her sitter vi ved inngangen til ett nytt og spennende år! -Vi skal vel klare å fylle det med aktiviteter etter hvert:)

  Jeg har lyst til å bruke litt tid langs Steinkjerelva og se om det er mulig å lure oterfamilien som holder til der. Det burde være et bra prosjekt!?

  Eller vil hele filmen om jerpa komme på Ut i naturen 19. januar!
  -Blir arti å se hva Ulf har gjort med rå-tapen.

  Kjartan:
  Igjen takk for gode råd! Jeg tror ikke skjermen min leverer helt i hennhold, men jeg tror jeg ser hva du mener. -Kommer tid kommer rå! Jeg må ta en kikk på dette:)

  MVH
  Bjørn O

  SvarSlett
 4. Hei igjen, artige bilder:-) Jeg hadde en Engelsksetter og nå en Gordonsetter som har vært utsatt for det samme :-) Har dessverre ikke bilde av det da jeg har gått på truger om kvelden i mørket når det har vært slik. Her på Østlandet kan det jo komme i mengder og da blir hele settern også borte :-) mvh Gj

  SvarSlett
 5. Jeg fulgte etter deg fra Norsk Nettfoto og inn hit og det er jeg glad for. For noen fantastiske naturbilder du tar!

  (jeg fallt sånn for hunden i snøen her, men mange, mange flotte bilder)

  SvarSlett
 6. I just found your blog and want to say thank you ! It is really nice post thanks for sharing and just keep up the good work !

  Greenbaypackers ! Philadelphiaeagles ! Pittsburghsteelers ! Newyorkgiants

  SvarSlett
 7. I just found your blog and want to say thank you ! It is really nice post thanks for sharing and just keep up the good work !

  Video Lesson ! Full Movies ! Photography ! Forex Striker ! Stock Tips

  SvarSlett