lørdag 7. januar 2012

Flatanger - En himmel full av måker...

-ikke noe hav å se, ei sol man knapt kan skimte, kan man ønske seg no mer?...Godt Nytt År ! 

Året mitt har i hvert fall starta med ei opplevelse av de heller sjeldne. 
Vi hopper noen dage tilbake i tid. Ole Martin ringte og snakket om at det oppholdt seg en del måker i Flatanger om dagen. Såpass mange faktisk at det er på tide med en liten nyttårsekspedisjon... Jeg pakka sekken og la i vei til den gode gamle ørnesjefen og skjønte ganske snart at her var det noe unormalt i gjerde...  Hele fire søppelsekker med måkemat ble lempet ombord i båten! Heldig vis var Wenche med på turen. Tror kanskje det hadde blitt litt mye for Ole M å lempe alt det brødet på havet aleine:)

For å gjøre kort prosess; -Jeg har aldri i mitt lille liv opplevd makan til liv på havet! Det må ha vært flere tusen måker i de aller fleste varianter og fasonger der ute. Vannspruten sto om kring oss og måkeskiten hagla! -En helt vanvittig opplevelse! Jeg vet ikke om det er mulig å formidle noe av denne opplevelsen med bilder, men her er et lite knippe av langt over tusen exponeringer av en solnedgang vi bare skimtet av og til...
Tusen Takk Ole Martin og Wenche for en fantastisk tur på havet!
Takk for kaffen, gode julekaker og ei trivelig stund hos dere!Hvis du ennå ikke helt har fått den gode måkefølelsen kan du jo ta en liten kikk på denne videoen fra samme tur: 

6 kommentarer:

 1. Stilig opplevelse. Varmet godt bare å se sola:)
  Flere flotte bilder her. Personlig likte jeg nummer 3 og ni best. Prøv å ta bort havet på nummer 9, sånn at du bare har de panorerte måkene og den lyse himmelen igen.
  Flott å se at det skjer noe på siden din igjen:)
  Vi høres.

  SvarSlett
 2. Hallo Bjørn O. Takk for at Dere så muligheten. Det var jo helt utrolig. Vanskelig å forklare hvor underlig dette var. Her er det muligheter for arty farty:-) Vondt i armene både Wenche og jeg. Må vel prøve en tur med kamera kanskje:-) Hønsehauken satt i 7 timer i dag. Gjester var særdeles fornøyde. Snakkes. Ole M

  SvarSlett
 3. Her var det trengsel. Fin effekt mot sola.

  SvarSlett
 4. Hei !
  Ser at dere fikk fanget samlingen av midtnorges måkepopulasjon på ett sted, utrolig følelse å måtte beskrive måkeflokker som svermer, ser slik ut i alle fall :-)
  Var hos Ole M som han skriver. Unghauken holdt det gående hele den lyse dagen og litt til.

  SvarSlett
 5. Veldig fine og spesielle bilder Bjørn Oddvar! Opplevelsen kan nok på ingen måte formidles her på internett. Lydene og stemninga av noe sånn må bare oppleves!

  SvarSlett