tirsdag 18. januar 2011

Fotokurs i Snåsafjellet

Sist helg arrangerte Norske Naturopplevelser et kjempefint fotokurs langt inni Snåsafjellet. Ismenningen Fjellstuggu, forøvrig et kunstverk av ei hytte, var base for et meget vellykket arrangement. Jeg fikk gleden av å møte en kokk i eliteklasse, et fantastisk vertskap, knakende gode instruktører, og en liten haug med trivelige fotoentusiaster. -Mer kan man ikke kreve av ei helg:)Lørdag morgen var stemningen spent. Ville lyset komme? Instruktør Steinar Johansen travet litt urolig fram og tilbake inne i hytta. Væreldinga var ikke spesielt god, men etter hvert som frokosten ble fortært ante vi at himmelen i øst var i ferd med å eksplodere i farger. I ned mot -20 kjempekalde kuldegrader og sterk vind, bar det ut av hytta, rett mot soloppgangen. Og for en soloppgang! Hele himmelen glødet mens landskapet ellers var preget av blåtimelys.

Christer Rognerud er for mange kjent som ekspedisjonsleder etter turer over Grønnland og til Andesfjellene. Sammen med kona Anne Karin driver de Norske Naturopplevelser. Fotokurs er ett av flere satningsområder i firmaet. Det var helt tydelig at de har god erfaring som vertskap. Hele døgnet hele helga igjennom jobbet de steinhart for at alle skulle trives og få innfridd sine forventninger. Her er kommer Christer med budskap om neste motiv og programøkt.Malin Wilks er sørsame fra Snåsa. I selvproduserte klær, egen kjørerein og slede entret hun arenaen til stor beundring fra oss fotografene.


Igjen var vi heldige med lyset og jeg må ærlig talt si at her er det bare fotografens evner som setter begrensninger for hvor godt bildet kan bli...Det blir flere kurs. Og bra er det. Allerede i mars er det duket for en firedagers fotoferie på samme plass, med samme vertskap, samme kokk og samme instruktører. -Sannelig ser det ut til at flere av deltagerne fra sist helg kan finne på å dukke opp igjen. -Det går nemlig rykter om at samejenta kommer tilbake en hel dag...
Det er bare 16 kursplasser totalt og flere er allerede reservert. Jeg anbefaler på det varmeste å utnytte sjansen!


3 kommentarer:

 1. Meget spennende! Du fikk noen flotte bilder her fra kurset! Veldig flotte di 2 av samejenta!

  Mvh Leiv Arne

  SvarSlett
 2. Jeg skjønner du har hatt ei super helg! Litt av et lys på himmelen i de to øverste bildene, skikkelig vinterstemning! Flott portrett av samejenta fikk du til også, men det havner vel neppe på veggen hjemme i stua?

  SvarSlett
 3. Takk for det:)
  Det var ei utrolig br helg som bare må anbefales.
  Når det gjelder samejenta har du nokk ganske rett Øyvind:)
  Bjørn O

  SvarSlett