onsdag 22. mai 2013

Endelig Bjørn!!!

Etter utallige timer og vanvittig mange kilometer i de svenske skoger gjennom flere år, dukker det plutselig opp bjørn i nærområdet. Hele kvelden går med til leiting langs veier og stier. Langt utpå ei myr ser vi plutselig en liten bylt som "flyter" over myra. Det blir starten på en helt usannsynlig fin naturopplevelse!


Vi følger etter bjørnen og posisjonerer oss slik at den passerer oss på sin vandring flere ganger i løpet av seinkvelden og natta. Elendige lysforhold, men den lille bamsen ble ihvertfall dokumentert:)

Til dere som er bekymret for elg og hjortebestand, eller forsåvidt andre husdyr, -Denne kosebamsen vandret like forbi flere hester og en hel horde av hjort uten at den så mye som kastet et blikk på dem. I flere tilfeller var bjørnen under hundre meter fra hjortene uten at hjortene stakk av. Det var først når vi viste oss for hjorten at de forsvant til skogs...
Vi ble vitne til at bjørnen flere ganger stoppet og gresset. Alt fra nytt gress fra jordene til hestehov og lauv sto på menyen.

For å vise størrelsen på dyret gikk jeg ved en anledning  ut av bilen og satte meg ved siden av mens den gresset.... 

Montasje. Størrelsesforholdet mellom bjørn og mann er likt. Samme objektiv fra samme avstand bare med en liten stunds mellomrom...

  -Eller det var kanskje ikke helt slik... Jeg gikk og satte meg like ved der den hadde gresset. En liten runde med klipp og lim i god Hellesøånd senere så ser dere at dette er en meget beskjeden bamse som forhåpentlig vis får vokse seg stor og sterk de neste årene.

Ta en kikk innom Kjartan Tranas blogg. Her er en mer utfyllende historie om samme sak:
http://kjartantrana.blogspot.no/

Takk for turen Kjartan!

6 kommentarer:

 1. Gratulerer!
  Eksra flott å få den på hjemmebane. Må være en drøm å få oppleve. Har fortsatt ikke sett snurten av kystbjørnen her oppe, og blir vel neppe å se han heller....

  SvarSlett
 2. Grattis med bjønn Bjørn. Måtte være utrolig fint å oppleve!! Lader Nikonen!! Ole M

  SvarSlett
 3. Grattis med bjørnemøte Bjørn Oddvar. Kan tenkes at det var en vanvittig rå opplevelse!

  Knut Børge

  SvarSlett
 4. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

  SvarSlett
 5. Excellent site I have bookmarked your site..

  SvarSlett
 6. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

  SvarSlett